20 noiembrie 2012

Nazistul cu supă




   "Bucătarul Al Yeganeh, care a devenit celebru după ce a fost portretizat ca "Nazistul cu supă" într-un episod din serialul Seinfeld, şi-a redeschis celebrul resturant, spre bucuria fanilor devotaţi ai supei şi ai serialul TV deopotrivă, scrie tv.yahoo.com.Aproximativ 500 de persoane au stat chiar şi o oră la coadă, în plină caniculă, doar pentru a gusta supa faimoasă a lui Yeganeh.
Atât în serialul TV cât şi în viaţa reală, Yegenah - care s-a auto-intitulat „The Original SoupMan" - este cunoscut pentru sistemul său strict de plasare a comenzilor şi pentru supele sale delicioase. Yeganeh a deschis primul restaurant Soup Kitchen International în Manhattan în 1984, iar de atunci vestea s-a răspândit repede.


In magazin existau reguli stricte, afisate pe pereti: “COADA TREBUIE SA SE MIŞTE IN MOD CONSTANT. ALEGEŢI SUPA PE CARE O DORIŢI ! PREGATIŢI BANII ! MIŞCAŢI-VA SPRE STÂNGA DUPA CE AŢI COMANDAT!” 

În 1993, unul din personajele din filmul „Nopţi albe în Seattle" îl carcaterizează pe Yeganeh ca fiind cel mai răutăcios om din lume, dar şi bucătarul care face cea mai bună supă pe care ai mâncat-o vreodată".

Episodul "Nazistul cu supă" din Seinfeld a apărut prima data pe 2 noiembrie 1995. De atunci, acel episod (precum şi multe alte episoade din serial) a fost redifuzat de mai multe ori, iar oameni au continuat să îşi amintească de el.
În acest episod, George Costanza nu îşi mai primeşte supa deoarece cere şi pâine gratis, Elaine Benes îl compară pe Nazistul cu supă cu Al Pacino şi primeşte interdicţia de a mai intra în restaurant un an, prietena lui Jerry, Sheila, este data afara din magazin pentru că s-a pupat cu Jerry. No soup for you!!

   După apariţia în Seinfeld, in 2004 Yeganeh a închis restaurantul pentru a putea profita de oportunităţile de franciză. Yeganeh deţine în continuare drepturile de proprietate asupra brand-ului "The Original SoupMan".„El este încă inima companiei. Noi nu schimbăm reţetele. Este singurul care creează noi reţete pentru restaurant", spune Bob Bertrand preşedintele „The Original SoupMan".

Yeganeh nu a fost niciodată încântat (cel puţin nu în public) de portretizarea din Seinfeld.De altfel, scenaristul Spike Feresten a povestit că odată actorii din serial au mers să mănânce la Soup Kitchen International şi au fost daţi afară după ce Yeganeh i-a cerut lui Jerry Seinfeld să îşi ceară scuze iar acesta a spus doar "Imi pare rău". Ulterior el i-a interzis lui Seinfeld să intre în restaurant (la fel cum în serial Elaine nu mai are voie să mănânce supa Nazistului). Interdicţia nu l-a oprit totuşi pe Jerry să viziteze primul magazin The Original SoupMan redeschis după şase ani.
Yeganeh a respins porecla de Nazist, pe care o considera a fi insultatoare si i-a descurajat pe francizatii săi să mentioneze “Seinfeld” sau să spună “Te-ai lins pe bot de supă!” in respectivele magazine.
Yeganeh nu a participat la redeschiderea magazinului şi nu s-a mai întâlnit cu actorul, prezent la eveniment."



..............................

Tortellini

Aveţi nevoie de:
- o pungă de tortellini (eu am ales din cei umpluţi cu şuncă)
- 200 de grame de bacon
- 2 ouă
- 200 de grame de caşcaval ras
- parmezan
- busuioc
- condimente

Se pun pastele la fiert în apă cu sare şi puţin ulei.
Se taie baconul mărunt şi se prăjeşte în câţiva stropi de ulei; când se rumeneşte, se scoate pe hârtie ca să se absoarbă surplusul de ulei.

Se bat ouăle ca pentru omletă şi se amestecă cu caşcavalul ras, parmezanul, condimentele şi busuiocul.

Când pastele sunt fierte, se scurg de apă şi cât sunt calde se pun peste un cubuleţ de unt. Se amestecă şi se ţin pe foc mic, apoi se pune peste amestecul de ouă, amestecând în continuare.

Când ouăle se prind, pastele sunt gata şi numai bune de mâncat. Se mai poate adaugă caşcaval ras şi busuioc.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu