20 noiembrie 2012

Suspiciunea reprezintă o boală




   Suspiciunea reprezintă o boală. 
Infectează mintea, creând o neîncredere pe motivele oamenilor și pe unele dintre percepțiile proprii. Îndoiala are abilitatea de a pune sub semnul întrebării tot ceea ce ai crezut despre cineva...și să consolideze suspiciunile cele mai întunecate ale cercurilor noastre interioare. 
Este ca în tabără, numai că, în locul oamenilor care spun povești cu fantome în jurul unui foc, ei doar țipă toată noaptea de lângă umbra lor. Ar putea ca cineva să creadă că primesc tratament special. 

Nu vreau să atrag mai multă atenție asupra mea, decât am făcut până acum. Sunt și alte căi de a fi în siguranță. Ține capul sus, nu privi în jos, și nu paria. Nu vrei să câștigi nimic din ce este al altcuiva. Vino la fata ce a stat închisă într-un palat în copilărie...Mulțumește-i pentru scrisoarea sa. 

Scrisul meu nu mai este decât un morman inestetic de vise topite... 

   Natura poate fi crudă. Prădătorii sunt peste tot. 
Cei care nu au nevoie de protecție împotriva forțelor exterioare, adesea trebuie să fie protejați de ei înșiși. 
Faptul că niciunul dintre copiii noștri nu evită pericolele, cade cât se poate de clar pe umerii mei sau ai tăi. În societate, femeile sunt denumite "sexul slab"...dar în sălbăticie, femela poate fi mult mai feroce decât omologii ei masculi. Apărarea cuibului este cel mai vechi și cel mai puternic instinct. 
Și, uneori, de asemenea, poate fi cel mai plăcut...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu