11 martie 2022

Tell me lies, tell me sweet little lies

   

           Trăim o perioadă în care drepturile și libertățile din nou nu se simt prea bine. 

      Pandemia a luat sfârșit prin decret prezidențial. De fapt, terminarea restricțiilor, dacă e să fim corecți, pentru că virusul încă mai mișună în imaginația colectivă. Acum doi ani, la începutul epidemiei, am remarcat că se exagerează până la isterie, că o gripă, un virus, a ajuns să sperie până la țăcăneală o întreagă planetă. Cum e posibil ca Noua Zeelandă să își închidă granițele pentru un singur caz de covid?  Asta e o exagerare evidentă... Cum se poate ca Australia să se facă de râs cu tot felul de aberații, iar de Austria nici nu mai spun, e pe primul loc, în ordine analfabetică, pentru faptul că au introdus vaccinarea obligatorie vs 3000 de Euro amendă! De Canada nu mai știu nimic, i-o fi luat Trudeau pe toți camionagii la el acasă...iar de Franța, numai de bine...travestiții sunt imuni.

   

   Așa cum spune domnul Andrei Pleșu, "lumea a intrat într-o pandemie de prăbușire planetară a IQ-ului, o pandemie a prostiei".  Doamna Renate Weber, actualul Avocat al Poporului și fostă Judecătoare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, spune că "oamenii preferă să moară cu părerile lor în brațe, decât să recunoască că au greșit. Acești oameni îi urăsc pe cei care își pun întrebări, adică dacă altul gândește pentru tine de ce să îți mai pui întrebări?  Iar ei nu au întrebări, au doar adevăruri absolute...Cât despre fake-news-uri, ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns...Ce fel de oameni sunt aceia care cred aceste scenarii din cele mai proaste telenovele posibile...Și aici e vorba de întregul Occident, nu doar de noi", mai spune distinsa doamnă, un Occident unde se presupunea că oamenii au o gândire critică.


   Este adevărat că în pandemie au fost oameni care au murit, pentru că acest Covid i-a lovit rău pe cei care au fost mai vulnerabili cu sănătatea dar exagerările monstruoase, pe care nici nu le mai enumăr aici pentru că mi-ar jigni inteligența, nu erau necesare. N-om fi toți așa idioți. Frica de a pune întrebări firești despre ce se întâmplă și de fapt, interzicerea totală de a gândi. Sunt dezamăgit de această ignoranță cvasitotală, de această superficialitate și lipsă de critică socială.

Unii oameni nu mai sunt interesați de adevăr, își iau informațiile numai din titlurile de pe Tik-Tok, de pe Facebook sau Instagram. 

Trăim o perioadă în care drepturile și libertățile din nou nu se simt prea bine.