26 iunie 2023

Clubul ghinioniștilor profesioniști

În viață, din când în când, ne trezim în mijlocul unui adevărat maraton al ghinioanelor, în care totul merge de-a-n boulea, ca și cum toate relele s-au înțeles să ne facă o vizită inopinată, să putem trece nestingheriți printr-o avalanșă de neplăceri indescriptibile. Ei bine, dragi prieteni, acesta este momentul când avem onoarea să fim în rahat până la gât și să ne întâlnim cu "ghinioanele care vin la pachet" sau celebrul "Șir al nenorocirilor".




Așa cum spunea bătrânul Charles Dickens într-o seară, la o halbă de bere, pe o terasă, "norocul, ca și nenorocul, rareori vine singur". Și el știa ce vorbește, că a avut 10 copii, iar când a murit, la 58 de ani, era încă în putere...
Cu toții trecem prin acele perioade în care evenimentele negative se înghesuie să ne lovească sub centură într-un mod complet nerușinat. E ca și cum Universul s-ar fi gândit să ne testeze rezistența și să ne arunce în față toate obstacolele imaginabile. Și asta doar ca să se asigure că avem parte de o porție sănătoasă de dezamăgiri și frustrări.
Dar, stimați participanți la această competiție cosmică a ghinionului, nu uitați clișeul că viața e un montagnes russes cu suișuri și coborâșuri, bla, bla, bla... Da, sunt perioade nasoale, dar nu trebuie să disperăm, vorba lui Murphy, "zâmbește, mâine va fi și mai rău..."

Dacă ghinionul persistă și simțim că am intrat într-o spirală descendentă, e momentul să apelăm la serviciile soacrei, mare amatoare de tragedii personale, să o sunăm și să-i cerem un consiliu sau să ne plângem amarnic, după preferință. Este util să ne aducem aminte că, în ciuda acestor ghinioane și dificultăți, există întotdeauna speranța, care de obicei e cea mai bună minciună, dar și posibilitatea de a ne bucura de o viață fericită în viitor.

Ca să pun gaz pe foc aș putea spune că ghinionul nu este altceva decât felul Universului de a ne penaliza greșelile sau că destinul este propriul caracter, dar n-o să fiu așa de veninos, rămâne între noi...

Da, poate că s-au adunat un număr impresionant de evenimente neplăcute într-un interval de timp scurt, dar asta nu ne definește. Suntem mai mult decât ghinionul pe care îl întâlnim în această călătorie numită viață.
Desigur, nu există o explicație științifică sau rațională pentru aceste serii de ghinioane sezoniere. Dar nu e cazul să ne punem lațul de gât! Să înfruntăm aceste situații cu o doză sănătoasă de reziliență și să căutăm soluții pentru a depăși provocările care ne apar în cale. Pentru fiecare moment dificil pe care îl întâmpinăm, să vedem o oportunitate de creștere și învățare. Sau măcar să scriem o listă cu lucrurile pe care nu le vom mai face niciodată pe viitor.
Dacă nu simțim nevoia să ne descântăm de deochi sau să găsim explicații superstițioase pentru ghinionul nostru extrem de special, atunci hai să mergem înainte și să ne concentrăm pe lucrurile pozitive din viață, începând cu bucuriile mici.
O fi viața imprevizibilă și ne lovește parșiv pe la spate, dar nu e cazul să ne lăsăm doborâți. Trebuie să rămânem deschiși și să ne concentrăm pe ceea ce putem controla în prezent. Și poate, doar poate, odată ce am trecut prin această perioadă întunecată, ne vom putea bucura din nou de soarele care răsare! (de preferat pe strada noastră).

Și, apropo, poate ar fi timpul să înființăm un club al ghinioniștilor profesioniști și să ne adunăm într-un loc, nu spun unde, pentru a împărtăși poveștile noastre de nefericire. Poate cineva va aduce și o cutie cu petarde dubioase, pe care să le împărțim între noi. Asta ar fi cu adevărat un rendez-vous exploziv!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu