11 noiembrie 2022

Interesul poartă fesul


A înflorit Ciuboțica cucului, așa păroasă cum e, cu floricele galbene ca un mănunchi de chei, pe numele ei matern Primula libelula veris. Cum să nu înflorească, domne, în plină toamnă, când stă să-nceapă cel mai important eveniment fotbalistic al anului, Campionatul Mondial de fotbal din Qatar! Legenda spune că nea Sfântul Petru, care păzea cu strășnicie Porțile Raiului, a ațipit la știrile de la ora cinci și a scăpat, of Doamne, cheile sale de aur conform legilor gravitației, jos, pe Pământ. Degeaba au sărit îngerii din hamace să i le aducă înapoi, că în locul unde au căzut a răsărit vestitoarea asta a primăverii și a reumatismului, Ciuboțica cu cuc cu tot, în buchețele de flori galben-aurii. Cine e curios s-o vadă o găsește la Plafar, pe eticheta cutiilor de ceai și tinctură sau a renumitul sirop de tuse Hapciu-tschüss!

Cum prima Cupa Mondială de iarnă la fotbal nu provoacă prea mare interes ci doar insolație, deși în perioada asta a Anului Nou, s-a mai răcorit undeva pe la 35 C, la malul Golfului Persic, iubitorii sportului se concentrează pe Campionatul European de handbal, aflat în plină desfășurare și în plin scandal, după ce Spania și Germania au binevoit să facă circ la finalul meciului de aseară, pentru a se califica amândouă, braț la braț, trimițând Polonia acasă. Era musai nevoie ca Spania să bată cu două goluri avans și, în ultimul minut, la scorul de 23-20, ibericele, care au fost totuși capul răutăților instigator al unor fapte reprobabile, au scăpat repede de minge, luând la țintă tabela de marcaj, iar belgianca-nemțoaică Xenia Smits a defilat nestingherită printre jaloanele spaniole și a marcat lejer pentru izbăvitorul 21-23, fluierul final găsind ambele echipe cu mâinile sus, unele dansând pe călcâie "fandango" iar celelalte "polcăite" tiroleze învârtite! Asta e situația, "interesul poartă fesul", dar știți ce legătură are fesul cu interesul? Prin secolul al XVII-lea, arabii din Andaluzia au creat primul fes în orașul...Fez din Maroc, de unde îi vine și numele! Mai târziu a devenit un simbol al puterii, cică banul este totul în lume.

În fine, ce se spune despre Cupa Mondială de Crăciun din Qatar? Se pare că au reușit să-l mituiască și pe Moș Crăciun la fel de eficient!


Glume care...circulă: Cinci nemți vin la Cupa Mondială cu un Audi Quattro și se întâlnesc cu doi italieni într-un Fiat Uno. Ați auzit ultimele vești, întreabă nemții? Niclas Süle, Kylian Mbappé și Frankie de Jong stau în fața sălii de nașteri de la Doha. Vine ginecologul și spune: "Am vești bune și vești proaste pentru voi. Vestea bună: Toți sunteți niște tați fericiți. Vestea proastă e că avem copiii schimbați." Niclas Süle fuge și apucă copilul negru. Mbappé strigă disperat: "Mats, nu ți se pare că e copilul meu?" Süle: "Nu-mi pasă, important e să nu fie olandez!"


Documentul FIFA Qatar 2022, rezumat:

F**k European leagues!

F**k Christmas!

F**k stadium workers!

F**k human rights!

F**k you!

F**k everything!

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu