07 august 2014

Teama de frică




Ai luat în greutate!
Arăți obosit!?!
Ce naiba se întâmplă cu părul tău?!!

Nu contează cât de bună e ziua ta. E de ajuns un singur comentariu s-o distrugă, s-o facă praf și pulbere, asta e, cică mintea noastră e setată să-și amintească mai bine interacțiunile negative decât pe cele pozitive. Anatomic...divin, habar n-am...
Descoperiri recente sugerează că putem lupta cu asta, zonele înalte ale creierului pot modifica funcționarea regiunilor joase, ne putem folosi inerția, intenția și atenția în moduri susținute și concentrate să depășim tendințele negative ale creierului, ca să putem controla cât de tare ne afectează experiențele negative. Cu alte cuvinte, dacă nu ai o depresie clinică, nu ești sănătos la cap...

Agyrophobia - Frica de a traversa strada.
Mageirocophobia - Frica de a găti.
Automatonophobia - Frica de manechinele ventrilocilor.
Eisoptrophobia - Frica de a privi în oglinzi.
Acrifobia - Frica de greșeli.
Alektorophobia - Frica de găini.
Ambulofobia - Frica de a sta în picioare.
Antofobia - Frica de flori.
Sesquipedalofobia - Teama de cuvinte lungi.


Să nu mai ai insomnie. Să nu mai scrii gânduri la 2 noaptea. Să nu te prindă ploaia rece și dușmănoasă fără umbrelă în plină stradă și să faci pneumonie. Să nu-ți cedeze bateria la mașină stupid. Să-ți intre banii pe card în ziua de leafă, măcar de data asta! Să nu-ți fure cineva portofelul în autobuz. Să nu te prindă un cutremur de 6 grade în bloc, că se alege praful. Să nu te inunde vecinul de deasupra. Să nu explodeze apartamentul vecinului de jos, de la gazele aragazului, așa cum ai văzut la ProTv. Să nu izbucnească un incendiu în metrou și să te prindă în tunel. Să nu dea peste tine unul la volan, pe trecerea de pietoni. Să înceteze manelele idioate care te toacă zi de zi.

Aulofobie - Frica patologică de sunete emise de instrumentele de suflat, de exemplu flaut.
Autodisomofia - Frica de persoane care miros urât.
Batmofobia - Frica de scări și trepte.
Bibliofobie - Frica de biblioteci.
Caligynefobie - Frica de femei frumoase.
Courlofobia - Frica de clovni.

Să nu-ți tai piciorul într-un ciob de sticlă pe trotuarul plin de gunoaie sau să calci într-un rahat. Să nu te muște vreun câine maidanez sau să te atace comunitarii în haită. Să nu te lovească, Doamne ferește! cancerul sau alte boli cumplite, cum ar fi Alzheimerul sau Parkinsonu' . Să nu înceapă un război. Să nu trimită rușii omuleții verzi printre noi sau să ne calce cu tancurile. Să nu vină teroriștii. Să nu ne fure ungurii Ardealul. Să nu plouă pe litoral exact în perioada concediului. Să nu faci cancer de piele de la radiațiile solare. Să nu mănânci dracului pui de la supermarket, injectat cu chimicale și antibiotice. Să nu faci diabet. Să nu-ți taie curentul, apa sau gazele.

Darofobie - Frica de a primi sau a face cadouri.
Deinpnofobie - Teama de cină și de conversații la cină.
Eufobie - Frica de vești bune.
Filofobie - Frica de a te îndrăgosti.

Să nu rămâi fără serviciu. Nici copiii să nu rămână. Să nu-ți taie leafa. Să nu faci ore suplimentare iarăși neplătite și de la atâta program flexibil să nu faci o întindere. Să nu te ia șefa la ochi. Să nu se mai scumpească întreținerea lunar, ca de obicei. Să te ocolească hepatita. Să nu cazi de pe bordură și să-ți rupi vreun picior sau o mâna. Să nu-ți rupi gâtul.

Nefofobie - Frica de nori.
Nomatofobie - Teama de nume.
Panofobia - Frica de tot.
Papirofobie - Frica de hârtie.
Pediofobia - Frica de păpuși.
Triskaidekafobia - Frica de numărul 13.
Uranofobia - Frica de cerul înstelat.
Verbofobia - Frica de cuvinte.

Să nu dea faliment băncile, ca la greci. Să nu mai vină Fondul Monetar. Să nu avem tornade. Să fie bani de pensii și salarii. Să nu se blocheze cardul de sănătate și doctorii să te dea în brânci afară. Să nu fie inundații. Să nu dea grindina. Să nu trăsnească teiul din fața casei. Să nu te trăsnească nici pe tine. Să nu cadă peste mașină sau casă. Să nu izbucnească epidemia. Să nu mai faci crize de isterie în piață că nu lasă ăștia prețul nici de-ai dracu la roșii, cartofi sau păstârnac. Să avem măcar o zi pe lună apă potabilă la robineţi. Să nu se înfunde canalizarea când plouă și să iasă rahaţii. Să nu vină viitura. Să nu deraieze trenul sau tramvaiul. Să nu se mai sinucidă oamenii la metrou. Să nu-ți dea unul în cap noaptea, pe stradă, când te întorci de la muncă. Să nu te prindă altul în lift și să-ți fure servieta sau să te violeze. Să nu se rupă cablurile care țin liftul. Să nu te uite prietenii de ziua ta, așa cum obișnuiesc.

Geliofobia - Frica de a râde.
Genufobia - Teama de a vedea genunchi, chiar și pe cei proprii.
Herofobia - Frica de dans.
Ierofobia - Frica de altare și de preoți.
Lacanofobia - Frica de legume.
Levofobia - Frica de lucruri aflate în partea stângă a corpului.
Metrofobie - Frica de poezie.


   Să nu-ți taie internetul pentru că ai întârziat trei zile plata facturii. S-o lase Ponta mai moale cu vizitele de prietenie. Să nu se strice calculatorul, mașina de spălat sau televizorul. Să nu se spargă iar vreo țeavă la baie. Să nu între hoții peste tine în casă. Să nu cazi din cadă cu fruntea de chiuvetă cum ai mai pățit. Să nu te strivească vreun copac dărâmat de furtună. Să nu ai nevoie de vreo operație că ești ca și mort. Să nu intri în comă că nu ești Cotabiţă și îți pune asistenta perna pe față fără să mai facă poză. Să nu ajungi la dentist cu falca umflată sau să-ți taie frizerul o ureche. 
Să o ții așa, din frică în frică toată viața. Să nu mori uitat de toată lumea. 

Să nu mori !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu