30 august 2017

Mr Selfridge - Sezonul 3 (2013)

Mr Selfridge - Sezonul 3 (2013) 




   Scântei cu paiete de emoţie, inimi frânte, lacrimi sufocante, cuvinte profetice şi căi întunecate cu adevăruri de neimaginat, acesta este sezonul 3 din Mr. Selfridge, un vârtej de emoţii. 
Un serial care merită văzut de cei romantici, dispuşi să vadă dincolo de realitate. 

Mare atenţie la acest serial, poate da dependenţă!! Evenimentele captivante din Mr. Selfridge cresc endorfinele, principalii hormoni ai fericirii dar şi alţi mediatori chimici, astfel încât fără să realizeze, persoanele care asistă la acest spectacol se simt bine, devorând fascinaţi episod după episod. Pauzele dintre episoade sunt greu de suportat dar aşteptarea e scurtă, ritmul de traducere este ameţitor, adaptarea rafinată, subtilă şi elegantă, cu adoraţia consacrată. 

Să ne bucurăm de povestea ITV a lui Harry Gordon Selfridge, originar din Chicago, care a plecat de la Marshall Field şi apoi a mers la Londra pentru a revoluţiona modul în care britanicii (şi eventual alţii) îşi fac cumpărăturile. 
Magazinul Selfridge prosperă şi în ziua de azi debordând de ambalaje galbene din hârtie sclipitoare şi turişti îndestulaţi pe trotuarele de pe Oxford Street. 
Gust, îndrăzneală, ţinută de pungaş şi farmecul seducător al unui Casanova. Mr. Selfridge este întotdeauna luminos şi exuberant, în continuă schimbare. Este posibil să nu fie perfect dar cu siguranţă este fascinant. 

Serialul accelerează glissando, pas cu pas, evoluează dramatic, devine alert, la limita infarctului. Romantic şi emoţional, cu o minunată magie creatoare, alternând compoziţiile fericite cu cele triste, episodul final aduce momentul adevărului: “I don’t care about you anymore, do you understand? You’re not who I thought you were. You’re a cheat and a liar. You’re a stranger. I never want to see you again! Crawl back under your stone!” Şi replica: “You’re vulnerable to women. You always will be. You’re lucky it was me!” 

Tensiune, dramatism, disperare şi în cele din urmă resemnare. 
Scântei cu paiete de emoţie, inimi frânte, lacrimi sufocante, cuvinte profetice şi căi întunecate cu adevăruri de neimaginat, un vârtej de emoţii.

Ultima secvenţă este de rău augur pentru seria următoare: Selfridge aprinzându-şi o ţigară de foi, prăbuşit la o masă de cazinou, înconjurat de cele mai mari vicii: jocurile de noroc, alcoolul şi femeile frumoase. 
Demonii săi interiori au înviat. 
Va urma o noapte lungă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu