26 septembrie 2013

Ziua X




   Renunț momentan la textele lungi și plicticoase, din lipsă de rating și voi opta pentru cele mici și vesele! Astfel îmi voi satisface nevoia viscerală de a șterge blogurile vechi centrându-mă pe cele noi. 

Eu cred că sufletul e colorat, în funcție de starea de moment. Așa cum unii oameni visează color iar alții alb-negru. De obicei, al meu e bleu dar azi îl simt roz. Aș lua în calcul ninsoarea care nu se mai sfârșește dar altul e motivul. Se apropie ziua X! 

De ceva vreme timpul meu s-a schimbat radical de ciudat. Poate se inversează polii magnetici sau am schimbat eu fusul orar. La ora 4 dimineața mă trezesc subit, trec nonșalant peste micul dejun și iau direct prânzul, de obicei un bol cu supă fierbinte, buimac, în fața șemineului, împachetat într-o pătură pufoasă NAF NAF MAISON. Întru apoi pe net, unde la mine PC-ul și TV-ul s-au contopit de când am renunțat la cablu, să aflu dacă s-a întâmplat ceva important. De obicei, nu, doar știri care-mi insultă inteligen
ța. 

  Sar acum peste orarul zilnic pentru că am promis că voi fi succint. În aceste vremuri de bejenie, în care dorm 4 ore din 24, ziua X a devenit o necesitate. Și, ca orice necesitate, trebuie făcută. Săptămânal. 
E ziua când dorm și eu opt ore, ca omu' normal. Nu mai ingerez somnifere, farmacista mă privește deja ca pe un drogat și nu mai au nici efect. Apelez la remedii naturiste. 

   Mătușa, în casa pe care mi-a lăsat-o la munte pentru vacanță, iar la mine vacanța s-a prelungit anul acesta, așadar mătușa dar și unchiul au fost colecționari împătimiți. Unii strâng timbre, pe care le sortează zilnic, alții numismatică. Ei bine, binecuvântatele mele rude au făcut o pasiune pentru cărți și sticle cu vin! Toate etichetate și numerotate îngrijit. Unele în biblioteca cât peretele, celelalte în pivnița încăpătoare. Toate trecute într-un catastif.
Vrei Minulescu? Primul raft, nr. 61! Vrei Riesling din '78? Rândul 4, nr. 162! Iar de când mi-am adus și eu colecția de viniluri totul a căpătat o altă savoare. Nu lipsesc florile proaspete, așezate artistic în vază, o deprindere mai rară, că dacă nu mă laud eu, atunci cine? Toate abilitățile simțurilor capătă nuanțe. 



   Azi e ziua sufletului roz, alias Ziua X. Afară s-a luminat bine, ninge abundent, cu fulgi mari, fluturi de gheață. Vecina mea, "fata de pe acoperiș" face pârtie, eu mă retrag instinctiv, strategic după perdea și mai pun un lemn pe foc schițând câțiva pași de rock-and-roll. Abia după-amiază îmi voi alege lectura lăuntrică, acordurile mele dragi și o sticlă prăfuită cu un bouquet seducător. 
Mă gândesc la Bacovia, Mike Oldfield și un Porto Ferreira

Noapte bună, bună dimineața prieteni! 



12.12.2012